Werkwijze

1
2
3
4
5

 

Visualiseren

We beginnen met visualiseren. In het opruimproces is het belangrijk stil te staan bij de reden waarom jij graag wil opruimen. Wat wil je bereiken? Daarnaast is het belangrijk een voorstelling te maken van jouw huis als het helemaal is zoals jij zou willen. Hoe ziet dat er precies uit? Ook zorgen we er in deze eerste stap voor dat je toewijding en daarmee inzet creëert. 

Verzamelen

We ruimen op per categorie in plaats van per ruimte. Zo gaan we efficiënt te werk en verzamelen alles uit één categorie op een plek. We werken volgens een vaste volgorde; kleding - boeken - papieren - kimono (allerlei) - sentimentele items. Zo krijgen we inzicht in het aantal bezittingen uit een bepaalde categorie, blijft het overzichtelijk en raken we daardoor niet overweldigend. 

 

Maak ruimte 

Na het verzamelen van alle items uit één categorie gaan we ruimte maken. Je houdt alleen de items waar je echt blij van wordt. Ik leer je te ontdekken of je ergens blij van wordt, door te focussen op wat je wilt houden in plaats van je te concentreren op wat weg kan. 

Organiseer

Vervolgens zorgen we ervoor dat alles een vaste plek krijgt zodat jij precies weet alles ligt. We benutten de ruimtes in huis zo optimaal mogelijk door gebruik te maken van een logische indeling. Daar hoort naast de speciale vouwmethode, ook het staand opbergen bij.

Geniet

In deze laatste stap ga je de aangeleerde gewoontes toepassen. Opruimen bestaat vanaf nu alleen nog maar uit het terugleggen van items op de vaste plek. Zo zorg je ervoor dat het een kleine moeite wordt om jouw huis opgeruimd te houden. Je kunt jouw tijd die je voorheen kwijt was aan opruimen nu besteden aan de dingen die jij leuk vindt in jouw leven. Je kiest voor vreugde!