IMG_7054.JPG

Coachingstraject 

Lessons in Harmony 

Ik help je naar een opgeruimd huis zodat je meer rust, structuur en overzicht gaat ervaren en thuis in harmonie kunt leven. 

0def576d-bfcf-4308-86af-e7d47df67c30.JPG

De wereld om ons heen zit vol prikkels, waar we dagelijks mee worstelen en veel invloed kunnen hebben op ons als persoon. Het begrijpen van alles en iedereen om je heen kost energie. Je raakt snel overprikkeld van de indrukken en sociale interacties die je gedurende een dag opdoet. Maar ook thuis heb je te maken met prikkels die (soms ongemerkt) veel invloed hebben op je gemoedstoestand. Je bent snel afgeleid en je vindt het lastig om het overzicht te bewaren terwijl je wel veel waarde hecht aan structuur en orde. Je hoofd loopt over bij de gedachte om op te ruimen, omdat je vaak niet weet waar je moet beginnen en er meteen gedachten de kop op steken als: ‘Als ik dit doe, kan ik niet beter eerst dát doen?' Je voelt je gestrest en gespannen omdat je regelmatig het overzicht kwijt bent en thuis niet tot rust kunt komen. Daardoor loop je vast in je dagelijks leven. 

"Keep only these things that speak to your heart"   - Marie Kondo

Stel je voor dat thuis een veilige omgeving is, waar je tot rust kunt komen en waar je in harmonie kunt leven. Een basis waar je op kunt terugvallen na een dag vol nieuwe indrukken.  Thuis wordt een plek waar je je kunt opladen, maar het allerbelangrijkst: een plek waar je jezelf kunt zijn. Met 'Lessons in Harmony' creëren we 

structuur en overzicht door het toepassen van de KonMari® methode. Samen zorgen we ervoor dat je weer rust gaat ervaren in huis, maar ook in je hoofd. 

Daarnaast kom je ook nog eens dichter bij jezelf wanneer je je huis opruimt. Het is een proces van leren vertrouwen op je gevoel. Door het toepassen van de opruimprincipes ga je ontdekken wat jij belangrijk vindt in je leven. Ik leer je te kiezen voor dat wat jou blij maakt, zodat je veel meer in contact komt met jezelf. 

 

Een investering in je huis, maar ook in jezelf.  

Taste of Harmony

​Ben je nieuwsgierig geworden en vraag je je af wat je precies kunt verwachten van dit coachingstraject? 

 

Met 'Taste in Harmony' kijken we samen naar dat waar jij tegenaan loopt.

 

In een gratis gesprek van 30 minuten beantwoord ik met plezier al jouw vragen. Mocht ik wat voor je kunnen betekenen kunnen we altijd de mogelijkheden bespreken.  

Coachingslessen op maat

In deze coachingslessen gaan we aan de slag met de vijf categorieën van de KonMari methode (kleding - boeken - papieren - allerlei - sentimentele items)

 

Samen gaan we aan de slag met het opruimen van jouw huis.

We werken stapsgewijs de categorieën af  en zorgen ervoor dat al jouw spullen in huis een vaste plek krijgen. 

 

Lessons in Harmony bestaat uit:  ​

 • 1 op 1 begeleiding met de focus op voorspelbaarheid 

 • V.a.15* coachingslessen van 5 uur 

 • Het trainen van jouw 'spark joy' gevoel 

 • Een kennismaking waarin we jouw ideale levensstijl visualiseren; 

 • Een ronde door jouw woning en een inventarisatie van de opbergruimtes 

 • Een stapsgewijze aanpak aan de hand van de KonMari® checklist 

 • Opruimen per categorie volgens de KonMari® methode a.h.v. een opruimplanning.  

 • Het aanleren van nieuwe routines  

 • Het afstemmen, voorbereiden en terugkoppelen van de werkzaamheden; 

 • Een evaluatiemoment na elke coachingsles 

 • Het vergroten van jouw zelfvertrouwen door het voelen en trainen waar je blij van wordt 

 • Een plan van aanpak in overleg; 

 • Tips om jouw woning opgeruimd te houden 

 • Een maand na de laatste afspraak een telefonische follow-up. 

Deze optie is geschikt wanneer je jouw gehele leefomgeving effectief op orde wilt hebben. Dit coachingstraject kan vanuit een PGB worden afgenomen.

Mijn begeleiding kan structureel plaatsvinden afhankelijk van jouw hulpvraag. 

* Het aantal coachingslessen die nodig zijn hangt af van de grootte van het huis, het aantal bezittingen en het tempo waarin je beslist of je er blij van wordt. Bij het opstellen van het plan van aanpak zal hier een inschatting van gemaakt worden.

_MG_5733.jpg

Over mij 

Mijn naam is Maaike Fris en na mijn kennismaking met de KonMari® methode ontdekte ik wat ik het allerliefste doe: opruimen! Gecombineerd met mijn achtergrond als leerkracht, ontwikkelde ik dit coachingstraject: Lessons in Harmony. 
 

Met Lessons in Harmony help ik mensen met een een andere manier van informatieverwerking naar een opgeruimd huis zodat ze meer rust, structuur en overzicht gaan ervaren en thuis in harmonie kunnen leven.  

Ik ben ervan overtuigd dat je door het opruimen van je huis, je leven écht kunt veranderen. Door het opruimen van je huis kom je namelijk dichter bij jezelf en wat jij belangrijk vindt in het leven. Naast de ruimte die je creëert, de rust die je ervaart doordat alles een eigen plekje heeft, gebeurt er zoveel meer!

In de afgelopen jaren ben ik iedere keer weer opnieuw getuige geweest van het bijzondere effect van een opgeruimd huis op mijn klanten als persoon. Het is een proces van leren vertrouwen op je gevoel, moeilijke keuzes maken, loslaten en het toepassen van jouw nieuwe opruimvaardigheden. Je gaat ontdekken wat jij belangrijk vindt in jouw leven. Je maakt ruimte voor nieuwe ervaringen en je hebt weer tijd om te doen waar jij blij van wordt. 

_MG_5780.jpg

Review

Contact

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten of een afspraak maken? 

Stuur mij dan een bericht.

Tel: 06-43875622

Email: info@lessonsinharmony.nl

Bedankt! Bericht verzonden.